top of page

Co do skříně nepatří

Jako osobní stylistka navštívím mnoho dámských šatníků a každý je jiný, protože každá klientka má jiné potřeby. Existují však určité kousky, které by v žádném funkčním šatníku být neměly.



Pojďme se tedy podívat, s čím byste se při Detoxu šatníku měla rozloučit.

1. Oblečení zničené a špinavé

Kousky, které jsou viditelně poškozené a jejich oprava již není možná. Patří sem i věci, které mají neodstranitelné žmolky, vytahaná kolena nebo jsou sepraná. Zkrátka už mají svou největší slávu dávno za sebou :) Dále sem spadají i okopané a sešlapané boty. Zničené pásky a kabelky. Zčernalá bižuterie. Seprané spodní prádlo.

2. Kousky, které vám nesedí

Jsou to takzvané "ažpak" kusy oblečení, které čekají na "Až zhubnu, až přiberu". Oblékáte to tělo, které máte teď! Ne to, které jste měla nebo chcete mít. Věřte mi, že až oné vysněné váhy docílíte, stejně si koupíte něco jiného a po těchto věcech nesáhnete. Patří sem i kousky, které nesedí (špatná velikost kalhot, postavě nelichotící střihy).

3. Oblečení, které nezapadá do vašeho životního stylu

Sem patří všechno oblečení, které nenosíte, protože už dávno není vaše. Před mateřskou jste byla manažerka a nosila kostýmky a boty na podpatku? Teď jste maminka na mateřské dovolené a udělala jste si kurz na instruktorku jógy a milujete pohodlné sportovní oblečení? Proč tedy ve skříni mít všechno to oblečení, které už si na sebe nevezmete?

4. Oblečení s logy, s obrovskými nápisy

Mám na mysli takové ty nápisy známých značek přes celou hruď či zadek. Pokud jste jejich fanynka a nechcete se jich vzdát, noste je na sport. Do funkčního a efektivního šatníku nepatří. Výjimku tvoří tzv. kultovní trika s vaší oblíbenou kapelou či zpěvákem. Ale stačí jedno, nemusíte jich mít 10 :)

5. Polyesterové kousky

Toto je kapitola sama pro sebe. Já samozřejmě nikoho nenutím, aby nosil jenom oblečení z přírodních materiálů. Nikdy si však neodpustím mini přednášku o tom, proč je lepší mít 2 vlněné svetry než 20 polyesterových :) Většinou klientky samy postupně syntetické materiály nahradí polysyntetickými nebo přírodními.

6. Předpotopní kousky

Pokud nejste vyloženě vintage influencerka a nemáte na retro kouscích vystavěný styl, doporučuji vytřídit i oblečení, které jste nosila před mnoha lety. Výjimkou jsou samozřejmě nadčasové kousky, které jsou stále aktuální a jen tak z módy nevyjdou. Opět však záleží na vašem stylu, proto detox šatníku bude u každé ženy jiný.


17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Retinol

bottom of page