top of page

Jak určit svůj typ postavy?

Jablko, hruška, trojúhelník, obdélník...už jste někdy slyšela, že ženská postava má takový tvar? A ne jednou, že? Časopisy na nás tato označení chrlí stále dokola. Jak se potom máme cítit krásné, když se se naše těla přirovnávají k ovoci, zelenině nebo geometrickým tvarům?






Podle autora knihy The Science of Sexy, Bradlaye Bayou, existuje až 48 typů ženských postav. Proto bychom neměly zbytečně lpět na tom, jak konkrétně tu svou označíme a už vůbec, k jakému ovoci ji přirovnáme.

Nechci vám teď tvrdit, že při své práci s klientkami pro mě nejsou jejich míry důležité, ale rozhodně tomu nepřikládám takovou váhu. Není to totiž jediné, na co se při budování VAŠEHO funkčního šatníku a tvorbě skvěle padnoucího outfitu zaměřit.

Každé ženské tělo je něčím jiné, ojedinělé. A proto je nutné k němu tak přistupovat. Mohu vám tu dát obecné rady a tipy, ale rozhodně nemohu zaručit, že budou 100% fungovat na každou jednu z vás. Obecné poučky jsou fajn odrazový můstek, ale rozhodně je neberte jako dogma. To, co sluší kolegyni v práci, která má na první pohled stejnou postavu, nemusí slušet vám.

Doporučuji proto, pokud si nejste jistá, jak s vaším typem postavy pracovat, objednat se na individuální konzultaci. Někdy stačí jen málo a výsledný efekt je obrovský.



Jak určit svůj typ postavy?
  • k měření vám stačí obyčejný krejčovský metr

  • měřte se ve spodním prádle, nejlépe však nahá

  • metr držte vodorovně, pevně, ale zase ne tak, abyste se jím přiškrtila :)

Potřebujete znát tyto 3 údaje:

  • míra přes prsa (měřte se přes bradavky)

  • míra v pase (5 cm nad pupíkem)

  • míra přes boky (tam, kde máte nejširší část zadku)


Jaký typ postavy tedy jste?

1. postava s výraznější vrchní částí

-zapsala jste si 3 čísla, a pokud je nejvyšší míra přes prsa (+- 2-4 cm), tak toto je váš typ postavy.


2. postava s výraznější prostřední částí

- ze zapsaných 3 čísel je míra okolo pasu největší (+- 2-4 cm), takže vaše postava je tato.


3. postava s výraznější spodní částí

- z naměřených hodnot je ta přes boky největší (+- 2-4 cm), takže toto je váš typ postavy.


4. postava bez křivek (chlapecká)

- všechna 3 naměřená čísla jsou +- 2-4 cm stejná, tak vaši postavu můžete označit za chlapeckou či bez výrazných křivek.


5. postava souměrná

- říká se jí také proporční a připomíná tvar přesýpacích hodin. Přes prsa a přes boky jste si naměřila zhruba stejné číslo a zároveň v pase máte o 20 (i více) cm méně? Tak toto je váš typ postavy.


S láskou



563 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Retinol

bottom of page