Někdo by mohl namítnout, že se nedá dělat slaný salát z ovoce... Ale on vlastně meloun není ovoce, nýbrž zelenina!

CO BUDETE POTŘEBOVAT
1 větší meloun Cantaloupe
250 g mozzarelly (buď třešničky nebo vcelku)
50 g parmské šunky
bazalka sůl, pepř
NA ZÁLIVKU
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžička dijonské hořčice
JAK NA TO
Meloun buď můžete nakrájet na kousky nebo ho vykrájet vykrajovátkem na kuličky.
Mozzarellu můžete použít ve formě třešniček, vypadá to efektněji. Pokud máte normální, nakrájejte ji na kousky.
Šunku pokrájejte na tenké plátky
Vše smíchejte.
Připravte si zálivku - smíchejte 2 lžíce olivového oleje se 2 lžícemi citronové šťávy (lepší je udělat zálivku kyselejší, aby kontrastovala sladké chutí melounu).
Přidejte lžičku dijonské hořčice a dobře promíchejte.
Přelijte přes salát.
Osolte a řádně opepřete.
Na závěr ozdobte salát lístky bazalky.
Další recepty na netradiční saláty najdete v mé minikuchařce Salátníček. Tu si můžete stáhnout zDARma zde (https://monikaeberhard.cz/darek-salatnicek/)
Inspirovat se také můžete v mé kuchařce Zeleninové příběhy (https://monikaeberhard.cz/programs/) nebo na mém blogu (https://monikaeberhard.cz/blog/)
Comments