top of page

MOJE MYSL, MOJE ZODPOVĚDNOST

Svoji mysl si můžeš představit jako krásnou zahradu, o kterou se zahradník stará s láskou, pečuje o ni a pravidelně v ní uklízí, zametá a to co jí už neslouží, dává ze zahrady pryč. Hlídá si, aby jeho zahradu nic neznečistilo ani nezničilo.


A teď si zkus zvědomit, kolik jedů jsou lidé ochotni si každý den vpustit do své mysli, ať už z řečí co slyší okolo, z televize, od přátel, … nebo tím, že se patlají ve své minulosti a stále dokola řeší stejné křivdy, strachy, úzkosti.


K tomu, abys mohla svůj život žít jinak je třeba o svoji zahradu - mysl začít pečovat, hlídat si svoje myšlenky a všechno co necháš do své zahrady zasadit. Ovládání mysli je tedy základem ovládnutí vlastního života.


Způsob jakým myslíme, je pouze výsledkem našich návyků a ty se dají změnit.

Tím nejlepším způsobem jak začít čistit svoji mysl je začít si uvědomovat to na co celý den, týden, měsíc, rok myslím, říci si co my ty myšlenky přináší a které z nich jsou pro mě přínosné a ty které přínosné nejsou postupně omezovat, až se jich zbavím úplně.


Nejde jen o naše myšlenky, ale je super věnovat se i své sebemluvě. Jak k sobě každý den promlouváš? Co si vyprávíš ve své mysli za příběhy? Jsou pro tebe podporující? Nebo tě spíš stahují dolů?


Můj dnešní tip pro tebe je, začni si zapisovat svoje myšlenky, které se ti stále opakují, a příště se podíváme na to, co s nimi dál „


Těším se na tvoji zpětnou vazbu, kterou mi můžeš napsat do komentáře, mailu nebo do zprávy.


Od srdce, s láskou a úsměvem Kačka


15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Retinol

bottom of page