top of page

MRKEV – stálice pokaždé jinak

Óóó mrkev, vděčná to zelenina, kterou máme doma v zimě i v létě a můžeme ji připravovat tolika různými způsoby.



Mrkev mě fascinuje, v kolika různých formách ji můžeme vychutnávat – nakrájenou na kolečka v omáčce nebo na tlusté špalíčky se zálivkou k aperitivu. Nastrouhanou na nudličky jullienne do salátu nebo nakrájenou na tyčinky na restování. Najemno ji můžeme nastrouhat i do buchty.


Mojí nejoblíbenější formou je mrkev nakrájená škrabkou na dlouhé plátky, ať už teplá nebo studená do salátu. Zachová si tak svoji křupavost a je to i zajímavá obměna.


Nejhorší zeleninový zážitek mého dětství byla pravděpodobně rozvařená mrkev a rozblebtané zelené fazole s bílou omáčkou z jídelny ve školce. Rosolovité tlusté maso jsem před pohledy přísné paní učitelky schovávala do kapsiček své silonové zástěrky (k velkému potěšení mé maminky), ale s tou mrkví jsem si opravdu nevěděla rady…


No a dnes musím říct, že právě mrkev patří mezi mé nejoblíbenější zeleniny.


Mezi další výhody mrkve patří to, že dlouho vydrží, seženete ji všude a opravdu moc nestojí.


A ještě k tomu je zdravá! To, že je mrkev dobrá na oči, víme. Ale pomáhá i na únavu nebo proti průjmu.


PROSTĚ BOMBA ☺


Recepty z mrkve najdete ve všech mých kuchařkách. Minikuchařky Polífkovník a Salátníček si dokonce můžete stáhnout zdarma na www.monikaeberhard.cz


S láskou

11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Retinol

bottom of page