Inspiraci k tomuto receptu jsem našla u mé kolegyně, která žila v Řecku, mluví řecky a taky vaří úžasné řecké speciality. Když se někdy sejdeme v kuchyňce, zabrousíme rády tematicky do kulinářských diskusí. Pečené papriky s fetou dělám už léta a jsou výborné například ke grilovanému masu. Radost vám ale také udělají, díky jejich výrazné chuti, jenom s chlebem.
CO BUDETE POTŘEBOVAT
Dlouhé zelené papriky
100 g Lučiny
100 g Fety
5 stroužků česneku
Olivový olej
Tymián
JAK NA TO
Papriky dejte do trouby grilovat na 240 oC dokud slupka nezačne černat. Potom je zabalte do alobalu a nechte vychladnout. Papriky poté oloupejte, lusk podélně rozkrojte a jemně zbavte vnitřních zrníček. Lusk by měl zůstat vcelku.
Smíchejte Lučinu a stejné množství rozmačkané fety, opepřete, přidejte namačkané 3 stroužky česneku.
Směsí naplňte vnitřek paprik. Poskládejte je do misky, posypte čerstvým tymiánem, a na kostičky nakrájeným česnekem a zalijte olivovým olejem. Nechte marinovat v lednici cca 2 hodiny.
Pečené papriky mám moc ráda a mezi mými recepty najdete spoustu tipů, jak je zpracovat. Inspirujte se v mé kuchařce Zeleninové příběhy nebo na mém blogu
Monča
Comentarios