top of page

PRODEJ NOČNÍ MŮRA NEBO BĚŽNÁ VĚC?

Hlavně nechci nikdy nikomu nic prodávat. Co by si o mě pomysleli. To je trapné, hloupé, to si nikdo nekoupí. Poznáváš některé hlášky?

Tak se na to pojďme podívat. Co by nastalo, kdyby si toto řekl každý podnikatel, prodavač, obchodní zástupce,… Asi by to nebylo úplně v pohodě, že?




Když se nad tím zamyslíš, prodávají vlastně úplně všichni a celý život, celý náš svět je o prodeji. Prodej je formou výměny energie. Dokonce i jako zaměstnanec prodáváš a to nejen když jsi například prodavač. Prodáváš zaměstnavateli svůj čas a to dost často pod cenou, ale to už je jiné téma.


Rozumím tomu, že když se potkáš s konvenční cestou prodeje, není to vždycky úplně příjemný zážitek. Už se ti někdy stalo, že jsi šla do obchodu, přesně věděla pro, co a odešla jsi s úplně něčím jiným, co ti prodavač doslova vnutil, a věděla jsi, že to vůbec nevyužiješ?


Vlastně sis to koupila jen proto, aby už ti dal pokoj? Mě, se to stalo několikrát. Teď už si na to dávám pozor a tuhle hru nehraju.


Konvenční prodejem myslím prodej, když se prodávající vůbec nezajímá o tebe jako člověka, je mu úplně jedno, jestli ti ta věc, služba nebo cokoliv k něčemu bude, jemu jde hlavně o prodej.


Budu zcela upřímná, i já jsem si v tom musela udělat jasno a uvědomit si, že k zákazníkům se musím chovat tak, jak chci, aby se zase při prodeji někdo choval ke mně.


A jedině takhle potom může fungovat ten atraktivní prodej win-win. Tam je totiž ten zájem o potřeby zákazníka. Tam zjišťuješ, jestli mu to, co nabízíš, bude sloužit a jestli to využije nebo ne.


A víš co je nejvyšší formou prodeje? Dávání. Ať už dáváš hodnotu, lásku, učení, toto všechno je pro zákazníka znamením, že ti nejde jen o jeho peníze, ale že tě zajímá jako člověk.


Na závěr mám pro tebe tip na knihy, které doporučuji přečíst všem, které toto téma zajímá:

Dej a bude ti dáno a Byznys má duši.


Od srdce, s láskou a úsměvem Kačka M.



13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Retinol

bottom of page