top of page

Připravte si doma tak trošku jiné TIRAMISÚ v ovocném stylu, které Italiani obšlehli od Angličanů

TRIFLE původně pochází z Anglie, ale tak trošku může připomínat právě italské TIRAMISÚ. Italiani si TRIFLE dle svého dělají většinou z mascarpone – doporučuji ho i vám, já jej nahradila tvarohem a sójovou smetanou a úplně ideální to nebylo.




Chuťově to bylo super, ale krém nebyl dostatečně hustý, takže mi vrstva vprostřed nešla moc vidět. V lednici ale krásně zatuhnul a dohromady to nakonec velká dobrota. Hlavní role kromě krému hrají také rozlámané sušenky, které tomuto DOLCE AL CUCCHIAIO/dezertu na lžičku dodají na nezbytném křupavém elementu, a broskve na medu se zase postarají o sladkou chuť vonící létem. Výběr ovoce je na vás – super jsou i FRAGOLE/jahody, ANANAS nebo ALBICOCCHE/meruňky.

ALLORA INIZIAMO – začněme a pojďme na recept! RECEPT TRIFLE DI PESCHE


x 4 persone I n g r e d i e n t i: 250 gr Mascarpone 4 Pesche grandi/velké broskve 250 gr Biscotti/sušenky 1 Uovo/vejce 1 Tuorlo/žloutek 2 Cucchiai Rum Bianco/lžíce polévkové a rum bílý (já použila rumové aroma) 100 gr Zucchero/krystalový cukr Pistacchi, mini meringhe, nocciole, cioccolato nebo cokoliv dalšího, co vám chutná a líbí se na ozdobení 🥰. P r e p a r a z i o ne: 1. Vyšlehejte si 70 gr Zucchero s vajíčkem, žloutkem a mascarpone. Krém by měl být pevný a lesklý. 2. Oloupejte broskve, nakrájejte je na menší kostičky, a spolu se zbylými 30 gr cukru sehřejte ze 2 min v rendlíčku. 3. Vezměte si k ruce skleničky dle vaší libosti, dno posypte rozdrobenými Biscotti, přidejte krém, poté i Pesche. Je na vás, jak vysoký a nabombený váš TRIFLE nakonec bude, ale závěrečnou vrstvou je krém, 4. dozdobený ještě troškou Pesche, já využila taky Pistacchi, maliny a čokoládové hoblinky různých tvarů a velikostí. 5. Nechte ztuhnout v lednici min. 2 hodinky až do servírování. Mně chutnal ještě více den nato pěkně naležený.

Užijte si tak trošku jiné TIRAMISÚ a dejte mi vědět, jaké ovoce jste zvolili vy!

Un bacione, vaše

Míša z Italského Snu


16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Retinol

bottom of page