Pro Francouze je aperitiv obřad, kdy nejde jen o pití, ale také o jídlo. Je to takový uvolněný začátek dlouhé baštící ceremonie, kdy si dáte něco dobrého k pití a něco malého na zobnutí.
Připravila jsem pro vás pár receptů, které můžete využít na setkání s přáteli nebo s rodinou místo chipsů, nakrájených sýrů nebo klobásek. Pravda, bude vás to stát trochu více času, ale originalita se počítá!
CUKETOVÉ ROLKY
CO NA TO:
Cuketu (spíše menší)
Jarní cibulku
Ricottu
Parmezán
Olivový olej
Provensálské koření
Sůl, pepř
Nakrájejte cuketu podélně na tenké plátky, ideálně 1-2mm tenké (doporučuji struhadlo mandolína, ale ostrým nožem to zvládnete také). Plátky položte na pekáč s pečicím papírem, posypte lehce provensálským kořením a pokapte několika kapkami olivového oleje. Dejte do trouby péct na 210st pár minut – zde hodně záleží na tloušťce plátku, takže hlídejte a od trouby radši neodcházejte. Jde to opravdu rychle.
Smíchejte ricottu s nastrouhaným parmezánem, osolte a opepřete.
Nakrájejte jarní cibulku na špalíčky 3-4 cm dlouhé – podle šířky cukety
Plátky cukety nechte vychladnout. Potom na jeden konec dejte lžičku směsi ricotty s parmezánem, vmáčkněte do ní cibulku a jemně zarolujte. Na konci propíchněte párátkem
LOSOSOVÉ BOBÍKY
CO NA TO?
Uzený losos
Ricotta
Parmezán
Hroznové víno
Sůl. Pepř
Vykrojte z toustového chleba formičkou na cukroví kolečka
Smíchejte ricottu s nastrouhaným parmezánem, osolte a opepřete.
Na toustová kolečka lžičkou nandejte kopeček ricotty, navrch ozdobte plátkem lososa a napůl rozkrojenou kuličkou hroznového víny. Propíchněte párátkem.
Další recepty najdete v mé kuchařce Moje Zeleninové příběhy, kterou si můžete objednat na www.monikaeberhard.cz
Vaše Monika
Další recepty najdete v mé kuchařce Moje Zeleninové příběhy, kterou si můžete objednat na www.monikaeberhard.cz
Comments