Vyhledat

TIPY NA APERITIV – PŘEKVAPTE SVÉ PŘÁTELE

Pro Francouze je aperitiv obřad, kdy nejde jen o pití, ale také o jídlo. Je to takový uvolněný začátek dlouhé baštící ceremonie, kdy si dáte něco dobrého k pití a něco malého na zobnutí.

Připravila jsem pro vás pár receptů, které můžete využít na setkání s přáteli nebo s rodinou místo chipsů, nakrájených sýrů nebo klobásek. Pravda, bude vás to stát trochu více času, ale originalita se počítá!



CUKETOVÉ ROLKY

CO NA TO:

  • Cuketu (spíše menší)

  • Jarní cibulku

  • Ricottu

  • Parmezán

  • Olivový olej

  • Provensálské koření

  • Sůl, pepř

Nakrájejte cuketu podélně na tenké plátky, ideálně 1-2mm tenké (doporučuji struhadlo mandolína, ale ostrým nožem to zvládnete také). Plátky položte na pekáč s pečicím papírem, posypte lehce provensálským kořením a pokapte několika kapkami olivového oleje. Dejte do trouby péct na 210st pár minut – zde hodně záleží na tloušťce plátku, takže hlídejte a od trouby radši neodcházejte. Jde to opravdu rychle.

Smíchejte ricottu s nastrouhaným parmezánem, osolte a opepřete.

Nakrájejte jarní cibulku na špalíčky 3-4 cm dlouhé – podle šířky cukety



Plátky cukety nechte vychladnout. Potom na jeden konec dejte lžičku směsi ricotty s parmezánem, vmáčkněte do ní cibulku a jemně zarolujte. Na konci propíchněte párátkem



LOSOSOVÉ BOBÍKY

CO NA TO?

  • Uzený losos

  • Ricotta

  • Parmezán

  • Hroznové víno

  • Sůl. Pepř

  • Toutový chléb

Vykrojte z toustového chleba formičkou na cukroví kolečka

Smíchejte ricottu s nastrouhaným parmezánem, osolte a opepřete.

Na toustová kolečka lžičkou nandejte kopeček ricotty, navrch ozdobte plátkem lososa a napůl rozkrojenou kuličkou hroznového víny. Propíchněte párátkem.



Další recepty najdete v mé kuchařce Moje Zeleninové příběhy, kterou si můžete objednat na www.monikaeberhard.cz








Vaše Monika






Další recepty najdete v mé kuchařce Moje Zeleninové příběhy, kterou si můžete objednat na www.monikaeberhard.cz



10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše