top of page

Dej si RESTART a nastartuj svou změnu pro lepší verzi sebe sama!

Krásný den milá ženo,

máme tu Nový rok a s ním je spojená nová energie, nový motor a palivo či tvoje nová vnitřní i vnější motivace, cíle, sny, touhy, přání a vize.


Chceš být i ty v tomto roce zase o kousek lepší verzí sama sebe?


Chceš si splnit všechny své tužby a cíle?


Pokud tě zase v hlavě straší, že si budeš znova na tento rok dávat ty stejné cíle, kterých jsi nebyla schopna zatím dosáhnout, TAK TENTO ROK TO PROSTĚ UŽ VYJDE! Nebo si říkáš, že už chceš konečně změnu, chceš žít život v radosti, harmonii, hojnosti a naplnění a říkáš si, že TENTO ROK SE TO UŽ STANE?


Zaznamenala jsi u sebe něco takového? 😊


Víš, každá z nás si z velké pravděpodobnosti přeje být spokojená a prožít smysluplný život plný radosti, štěstí a lásky. Já také! 😊 Nicméně jediný, kdo je toto krásné pro mě schopen vytvořit, jsem já sama! Stejně tak toto tvrzení směřuje k tobě a já budu moc ráda, pokud se vcítíš do role TVŮRCE. Do role TVŮRKYNĚ, která tvoří svou realitu, svůj život, své štěstí, svůj svět, svou náladu, své dny.


JE NA ČASE ZAČÍT TVOŘIT SVŮJ ŽIVOT MILÁ ŽENO! JSI TO TY, KDO HO MÁ VE SVÝCH RUKOU!


V tomto článku jsem si pro tebe připravila doporučení, jak už nemusíš být frustrovaná, když si opakuješ stejné cíle znovu a znovu, jak si splníš své cíle, po kterých opravdu toužíš. Dozvíš se, jak si vybudovat své nové funkční a stabilní návyky, jak udělat změnu a jak začít vnímat své touhy a přání, a ne představy někoho jiného kolem tebe. Dozvíš se také, proč už si žádná předsevzetí nedávám a nedoporučuji to. Dám ti tip, jak mít šťastný a úspěšný Nový rok. Tak pojď na to.

Úplně nejdříve se pojďme podívat na zhodnocení tvého roku 2021

Pokud sis rok 2021 už zhodnotila, pojď to semnou udělat ještě jednou. Možná přijdeš na něco nového, co tě v tuto chvíli na tvé cestě posune.

  • BYL TO PRO TEBE ZLOMOVÝ ROK PLNÝ ZVRATŮ I NELEHKÝCH SITUACÍ?

  • BYL TO PRO TEBE ROK PLNÝ TRANSFORMACÍ?

  • BYL TO ROK ZÁŽITKOVÝ?

  • JAKÝ JSI MĚLA ROK 2021, JAK BYS HO JEDNÍM SLOVEM DEFINOVALA?

  • CO SIS Z ROKU 2021 ODNESLA NEJVÍCE?

  • CO TĚ JAKO PRVNÍ NAPADNE, KDYŽ SE ŘEKNE ROK 2021?

  • ZA CO JSI V ROCE 2021 VDĚČNÁ?

  • ZA CO JSI NA SEBE PRO TENTO ROK NEJVÍCE PYŠNÁ A HRDÁ? ZA CO BY SES OCENILA? CO SE TI POVEDLO? CO JSI PŘEKONALA? ČEHO JSI DOSÁHLA?

  • POKUD SI NYNÍ ŘÍKÁŠ, ŽE SI NEPŘIJDEŠ DOSTATEČNÁ, ŽE JSI TOHO TOLIK NEZVLÁDLA, NEBO SNAD, ŽE TO JSOU "NORMÁLNÍ" A BĚŽNÉ VĚCÍ, ŽE JE ANI NEBUDEŠ PSÁT ....

ŽENO! TY BĚŽNÉ, MENŠÍ VĚCÍ DĚLAJÍ UCELENÝ VÝSLEDEK A JSOU KLÍČOVÉ PRO TO, ABYS ŠLA SVOU CESTOU A PLNILA SIS SVÉ SNY.

PTÁM SE TĚ TEDY ZNOVU!

  • ZA CO JSI NA SEBE V TOMTO ROCE PYŠNÁ, ZA CO BY SES OCENILA, CO SES NAUČILA A CO VŠECHNO JSI ZVLÁDLA?

Až si zodpovíš na tyto otázky, teprve poté doporučuji pustit se do plánování Nového roku 2022. Pokud jsi v tuhle chvíli přeskočila odpovědi, je to obrovská škoda. Ukotvení se, zhodnocení a celkově pocit vděčnosti, jsou velmi silné pocity, které ti mohou otevřít další pohledy. Častokrát totiž přeceňujeme, co jsme schopni udělat za 1 den a podceňujeme, co jsme všechno schopné zvládnout za 1 celý rok. 😊


Co si o tomto tvrzení myslíš ty?


Tak co, zhodnotíš si svůj rok 2021? 😊


Co se v nás děje, když přichází nový rok?

Na konci každého roku drtivá většina z nás rekapituluje a vzpomínáme na to, co jsme všechno zažili, dokončili, překonali, koho jsme poznali, jak jsme se měli a co všechno se nám povedlo splnit a dosáhnout.


Na začátku každého roku si dáváme často závazky, že se se zbavíme špatných návyků, naučíme se něco nového, zažijeme, uděláme, dokončíme, odejdeme, opustíme, či přestaneme, omezíme apod. Slibujeme si, že zhubneme, u nás žen je tohle dost častý závazek a asi každá z nás si ho někdy už dala 😊, viď?


Slibujeme si, že začneme cvičit, začneme běhat, konečně si splníme naše sny, přestaneme jíst nezdravé potraviny, budeme jíst zdravě, přestaneme kouřit, pít alkohol, začneme se více věnovat sobě, dětem či partnerovi. Začneme vydělávat více peněz, rozjedeme své podnikání, naučíme se jazyk, pojedeme na dovolenou, budeme se více vzdělávat, přestěhujeme se, najdeme si novou práci, najdeme si k práci ještě další příjem, začneme investovat, najdeme si partnera či partnerku, opustíme svého partnera, s kterým nám není hezky, nebo otěhotníme, budeme konečně šťastné, procestujeme svět apod.


Všechno to jsou vždycky krásné představy, ale proč jich dosáhne jen tak malá část z nás?


Proč to tedy většina z nás brzy vzdá nebo se do změny vůbec ani nepustí? Všimla sis, proč se některá přání neustále opakují, každý jeden rok? Jaké sny, cíle a přání opakuješ každý jeden rok pořád dokola? 😊 Už jsi přišla na to, proč je opakuješ a proč jsi jich doposud nedocílila? Pokud ne, v článku nalezneš odpověď.


Cíle, sny, vize, touhy na nový rok. Cvičení.

Doplň následující věty.

Prvním krokem k realizaci mého snu je ……………………………………………………………………………….

Prvním krokem mého cíle priorita č. 1 je …………………………………………………………………………….

Můj velký sen v roce 2022 je ……………………………………………………………………………………………….

Moje priorita v roce 2022 je ………………………………………………………………………………………………..

Každá velká cesta začíná ……………………………, ale i ty vyžadují ………………………………………………

Nejčastější důvod, proč lidé selhávají, nezrealizují a nedosahují svých cílů a snů je, že nevědí ………………………………………. a nemají ………………………………………………………………………………………

Jaké strachy, překážky, obavy, limity cítím ve vztahu k mému snu či cíli? Jaké překážky vidím na cestě? Co budu muset překonat, co se budu muset naučit, kolik mě to bude stát času a energie? Jaké jsou mé limity? Z čeho mám strach a proč? Jak mohu svůj strach překonat?

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Přeji ti, abys i přes všechny překážky a strachy udělala ten důležitý první krok, který ti ukáže správnou cestu!

První kroky k mému snu, cíli

Co můžeš udělat v následujícím týdnu, v následujícím měsíci a co můžeš udělat už hned teď?


Jaké kroky jsou prioritní a jaké můžeš posunout?


Jaké kroky uděláš už teď a proč? Co ti to přinese?


Napiš nějaké důsledky, když svůj sen či cíl nezačneš realizovat? Co se stane?


Napiš důsledky toho, když začneš naplňovat svůj sen či cíl? Co se stane?

Jak si naplnit své potřeby?

Jedna z posledních otázek tohoto odstavce směřuje k zamyšlení. Proč jsou pro mnoho z nás tyto přání podobná ne-li leckdy úplně totožná? Proč všichni chceme totéž? Pravděpodobně je to z důvodu našich potřeb, potřeb lidstva, osobnosti.


Věřím tomu, že znáš Maslowovu pyramidu potřeb. Jedná se hierarchii lidských potřeb, kterou definoval americký psycholog Abraham Harold Maslow v roce 1943. Podle této teorie má člověk pět základních potřeb (fyziologické potřeby, bezpečí a jistota, sounáležitost a láska, uznání a sebeúcta a také seberealizace), a proto toužíme všichni vlastně po tom stejném. O dalších potřebách a touhách zase příště. 😊 Pojďme do praxe.


Tvoje základní touhy a potřeby? Tvoje jedinečné potřeby? Co konkrétně u tebe převládá? Co je pro tebe důležité? Jaká potřeba, pokud bude naplněná tě udělá šťastnou a spokojenou?

Předsevzetí a jejich funkčnost a dosažení?!

Jak jsem zmínila i v úvodu, předsevzetí si již nějaký ten rok nedávám a moc ráda ti řeknu proč.


Dejme si ruku na srdce, i já ji tam mám. :D


Stalo se ti někdy, že sis naplánovala svoje předsevzetí a hned v na Nový rok se ti do něj nechtělo zase tak moc, nebo se to prostě všechno zrovna sešlo k tomu, abys to své předsevzetí z nějakého vždycky velmi dobře odůvodněného argumentu nedodržela? :D


Mě teda ANO, a to nejen jednou. Začalo mě to více frustrovat než těšit. Cítila jsem se kolikrát na sebe naštvaná, zklamaná sama se sebou. Poznáváš se v tom?


Největší moje prozření týkající se předsevzetí a jejich nesplnění bylo, že po většinou to nebyla moje předsevzetí. Byla převzatá od někoho jiného. Začala jsem se tedy sama sebe ptát, proč chci nějakou změnu, co mi to přinese. Začala jsem sama sobě naslouchat a zeptala jsem se na to, zda to opravdu chci anebo je to jen jeden z dalších cílů, které mohu tvořit pomalu a neurvat to hned všechno na začátku Nového roku. Zeptala jsem se také, co od svých předsevzetí očekávám, jaký je jejich záměr, co mi mohou přinést a co odnést.


No a potom to přišlo. U většiny předsevzetí mi chyběla ta vnitřní motivace, chyběl mi důvod, proč bych to vlastně měla chtít, proč bych měla vynakládat úsilí, čas i energii. Dám ti příklad. ANGLIČTINA a cíle a předsevzetí na všechny možné způsoby. 😊


Nikdy jsem nic z toho nedodržela, veřejně se přiznávám a pokud jsem něco držela, tak pouze opravdu lednový, maximálně únorový měsíc. No a proč? MOTIVACE, DŮVOD, VNITŘNÍ PROČ A ZÁMĚR. Nikam mě tento cíl nehnal, nebyl priorita a několikrát po sobě se každý jeden rok opakoval, každý jeden rok jsem si tento cíl psala znovu a znovu, až jsem si řekla DOST! Tento cíl mě zatěžuje, není pro mě důležitý a nebudu si ho už nikam psát. Ona na něj řada přijde, ale nyní to není priorita a tím bych tě chtěla inspirovat. Vypiš si cíle. Ať je nazveš svými předsevzetími či cíli, nebo návyky, je to nepodstatné. Důležité je, aby sis dala opravdu ty cíle, na které dosáhneš, reálné, měřitelné, dosažitelné. Metodu SMART na stanovení cílů znáš? Pokud ne, určitě doporučuji vyhledat na internetu a zařadit do tvé strategie. Mě tato metoda obrovsky pomohla.


Pokud víme, co chceme, je o to více pravděpodobné, že toho dosáhneme, že to dostaneme.


Pokud máš jasný cíl, který barvitě vidíš a cítíš, který má konkrétní datum, konkrétní představu stane se z něj sen/cíl daleko přístupnější a reálnější se k němu dostat.


Z mého pohledu a je to čistě můj názor je daleko příjemnější varianta stanovit si na začátku Nového roku jasné cíle.


Dost zásadní pro mě také byla myšlenka ČEKÁNÍ NA AŽ, až teda bude leden, nový rok a prvního. Řekla jsem si, proč bych čekala na Nový rok? Však jakoukoli změnu mohu udělat právě teď nezávazně na tom, zda je Nový rok, nebo teprve třeba začátek prosince. Tento rok jsem tedy pokračovala přesně tak, jak jsem ukončila rok minulý. Na tento rok mám jasné cíle, vizi a své tužby a plány. Předsevzetí žádné nemám. Mám to možná jednodušší v tom, že nepiji, nekouřím, zdravým životním stylem žiji, cvičím, jak chci, jak si tělo žádá, mám se ráda, hubnout ani tloustnout nepotřebuji a ubírat si na jídle či něco zakazovat, také ne.


Pokud v tuhle chvíli tyto potřeby řešíš, přeji ti z celého srdce, aby ses dostala do situace, kdy nebudeš muset a budeš žít svůj radostný, zdravý životní styl.


Také tomu nebylo takto pořád a nyní jediné co, tak si tu s tebou dávám závazek, že se budu více protahovat vzhledem k mé práci několik hodin denně u počítače a na telefonu. Dám ti tedy alespoň příklad, jak můžeš nějaký cíl definovat podle metody SMART.

Metoda SMART na stanovení a definici svých cílů

Její název je zároveň anglický výraz pro slovo „chytrý“, zároveň akronym z počátečních písmen anglických slov, která představují jednotlivé vlastnosti cílů, které si chceme stanovit.


Dle SMART metody by tedy každý cíl měl být:


S – specific – konkrétní, specifický,

M – measurable – měřitelný,

A – achievable/acceptable – dosažitelný, přijatelný,

R – realistic – realistický,

T – timely/trackable – časově ukotvený, sledovatelný.

MŮJ CÍL – PŘÍKLAD – PROTAHOVÁNÍ.

S – Protahovat se pomocí doporučených cviků od fyzioterapeuta

M – Protahovat se každý jeden den 10 minut minimálně

A – Cíle mohu dosáhnout každý jeden den, udělat si pauzu, když sedím u počítače.

R – Tento cíl je reálný, je jednoduchý, jen ho začít dělat.

T – Každý den 10 minut. Do půl roku se chci cítit daleko lépe a uvolněnější.

Pevně věřím, že tato část byla inspirací i pro tebe. Je to velmi osvobozující pocit pro mě, nemít žádné předsevzetí, ale za to velké sny, tužby, vize a cíle. 😊

Tvých 5 prioritních cílů:


Změna někdy bolí, ale bez změny to bude bolet pořád a ještě víc! Tak se do ní pojďme pustit!

Cítíš, že máš navíc? Cítíš, že tady je toho pro tebe víc, že můžeš víc, že máš co říct, že máš s čím pomoci, že toužíš po změně a že tě něco hlubšího volá? Chceš dělat věci jinak či lépe?


Cítíš, že chceš něco či někoho ve svém životě opustit a říct už dost?


Pokud se chceš pustit do jakékoli změny v tvém životě, nejdříve je důležité a žádoucí si říci, PROČ TO VŮBEC CHCEŠ? PROČ CHCEŠ ZMĚNU?


Jakmile si zodpovíš na tyhle otázky, pravděpodobně ti z nich vyjde právě ta důležitý složka k tomu, abys reálně tuto změnu ve svém životě udělala a tou je TVÁ VNITŘNÍ MOTIVACE. MOTIVACE PRO ZMĚNU! Pokud v sobě tedy najdeš motivaci, záměr a důvod, můžeš realizovat svá předsevzetí i změny. Do té doby budeš pravděpodobně pouze zkoušet, vzdávat, polevovat a třeba nedokončíš. Pokud nemáš jasný záměr, kterému je zapotřebí důvěřovat, tak se změny tvoří velmi těžce.


Přeji ti, abys v sobě objevila svou motivaci, to své hlavní proč.

Návyky, ale také zlozvyky, které nás utvářejí

Už ze samotného názvu vyplývá, že jsme tvořeni stabilními, dobrými návyky i těmi „špatnými“ zlozvyky.


Kdy naposledy sis vzpomněla na své denní rutiny, co každý jeden den děláš, opakovaně a rutinně? Pokud chceš tento rok jakoukoli změnu ve svém životě, je zapotřebí a žádoucí si vybudovat své dobré návyky. Návyky nás tvoří každý jeden den.

„Jsme tím, co každý den děláme, co jíme, koho a co posloucháme, na co myslíme a s kým se potkáváme“.

Otázky na tebe

Co ti v tuhle chvíli už neslouží? Co chceš dostat pryč ze svého života, nebo koho?


Věříš tomu, kdo jsi a co děláš, že je správně?


Věříš sama sobě? Pokud ne, tak proč ne?


Čemu (komu) toužíš říct ANO a čemu chceš už říct DOST?


Jaká jsou tvá prioritní přání? Napiš si jich 5 a zapiš ty, po kterých opravdu toužíš a opravu si je chceš v novém roce splnit. Nenandej si na sebe velký kus balvanu a tíhy všech možných cílů a snů. Sama víš, jak to může dopadnout. Udělej to tento rok JINAK.


Dej si cíl! Dej si jen cíl, za kterým můžeš stát a koukej vstát!


Co budeš chtít, to budeš mít!


Padnout to nevadí!


„Lucka Vondráčková“


Já bych k tomu doplnila ještě:


Nenech se odradit a jdi si za tím, co tě volá, co ti v srdci hoří a po čem doopravdy toužíš, jdi dále i přes překážky k svým snům, nech si poradit, pomoci, protože tady ve FEMALE BOSS ACTIVATED na to nejsi NIKDY SAMA! Je to tvůj jedinečný život, nevzdávej se, pracuj na sobě a dovol si ukázat svůj diamant, nech ho zářit přesně tak, jak si zaslouží. Dovol mu zářit přesně tak, jak si zasloužíš ty. Je to tvá volba, tvá cesta a tvé vlastní přesvědčení o sebe sama, co tě dostane do akce a následně k reálným výsledkům. Od pouhých myšlenek v hlavě to začíná a ty si můžeš ovládnout jedině ty! Myšlenky vedou k emocím a pocitům, ty vedou k činům, které následně k výsledkům. Zákonný princip, který MŮŽEŠ OVLIVNIT TY!


„TY JSI TA, CO MŮŽE ZMĚNIT SVŮJ POSTOJ, PŘESVĚDČENÍ, ZPŮSOB MYŠLENÍ, CHOVÁNÍ A OVLÁDNOUT TAK SAMA SEBE I SVOU MYSL, JAK CHCEŠ A JAK SI PŘEJEŠ! JAKMILE TOHLE POCHOPÍME, MY ŽENY DOKÁŽEME NEMOŽNÉ“!

Pár tipů na závěr:
  • Buď nejdříve vděčná za to, co už v tuhle chvíli máš a teprve potom chtěj více a žádej více!

  • Buď šťastná nejdříve TADY A TEĎ, za všechno, co už v životě máš!

  • Buď vidět, slyšet, cítit. Ukaž se!

  • Investuj čas do rozvíjení svých schopností, svých silných stránek, do sebe!

  • Dej do toho všechno, pokud to opravdu chceš!

  • Zavři oči a představ si svou budoucnost tak, jak si ji přeješ!

  • Vizualizuj si konkrétní detaily tvého nového já, tvých snů, cílů, osobní vize.

  • Věř, že je to možné a že i ty můžeš!

  • Vizualizuj si: Kde chceš být za rok? Jakou ženou se chceš stát?

  • Vizualizuj celý tvůj rok 2022 ve všech barvách, detailech. Představ si to v reálném čase tak, že už to nyní je skutečnost. Sepiš si to vše na papír. Je prokázané, že mozek v tuhle chvíli vůbec neví, zda je to realita či nikoli. Sepiš to všechno na papír a dej své hlavě jasné signály pro to, čemu má začít věřit!

  • Dej do toho více než ostatní! Dělej věci navíc!

  • Ukaž svůj diamant a dovol si zářit a být šťastná!

  • Zkus nepřemýšlet nad tím, jak by některé věci mohly dopadnout, vypadat, ale pojď do akce a udělej je realitou!

  • Rozhodni se, že se nikdy nevzdáš svých snů a vždycky najdeš cestu, jak na to!

Jeden z posledních tipů z mé strany je DOPIS SVÉMU BUDOUCÍMU JÁ V PROSINCI ROKU 2022.


Těším se až se společně zase potkáme online či off-line!


Děkuji ti za tvůj čas!


Přeji ti kouzelný, radostný, zdravý a naplněný rok 2022!

S láskou,

15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page