top of page

Jak a čím nanášet make-up?

A na co raději zapomenout?


Chcete mít krásnou sjednocenou pleť? Chcete se cítit skvěle? Pořád si lámete hlavu, co si vybrat na nanášení make-upu a jak to vůbec použít? V tomto článku Vám představím několik mých oblíbených variant “nástrojů” na nanášení make-upu včetně způsobu použití! :-) tak jdeme na to. :-)




Je několik možností jak a čím nanášet make-up, a je také několik podob, v jaké můžete make-up (neboli podkladovou bázi) najít. :-) To jsem sepsala v minulém článku, který najdete na blogu. :-)



Čemu se vyhnout?

Pojďme si nejprve říct, co je rozhodně špatně v nanášení make-upu, možná už tušíte, jsou to:


PRSTY

Vím, že je to mnohdy ta nejjednodušší a nerychlejší cesta, také jsem to tak dělala,… ale vyvedu Vás z omylu, nejrychlejší tedy rozhodně není!

Protože když si nanášíte make-up prsty, máte je pak špinavé a musíte si je jít umýt, jenže to kolikrát nejde že? :-) Pak to drhnete mýdlem, utřete do ručníku a zašpiníte si oblečení…

Jé jak já si to pamatuji..:D

Navíc make-up nevypadá vůbec dobře, není zapracovaný, na pleti nevydrží…

Výjimkou jsou korektory, které můžeme lokálně zapracovat jen na lokální nedokonalost.


Takže si to shrneme, prsty nejsou nástroj pro nanášení make-upu. :-)


Čím nanášet make-up?

Variant je několik, já Vám tu představím své oblíbené a prozradím způsob, jakým způsobem make-up rozetřít, aby pleť byla krásně sjednocená a nebylo poznat, že máme make-up, protože TO JE ÚČEL! :-)

Z předchozího mého článku víme, jak si vybrat správný odstín make-upu. :-)


U všeho samozřejmě platí, že na kvalitě záleží! Proto, když si vyberete štětec na 50,-, tak se pak nemůžete divit, že Vám z něho padají chlupy, které se Vám lepí na obličej, na druhou stranu nejdražší neznamená nejlepší. :-) Je velmi důležité také mytí štětců, kdy si dejte pozor, aby voda nezatekla dovnitř do štětce, tím se mohl štětec rozlepit. Nechte je vždy uschnout ve vodorovné poloze. :-)


  1. Štětce na tekutý make-up

U této kategorie platí nanášení tzv. od středu ven. Na čele, nosu a bradě nanášíte tímto směrem, na tvářích nanášíte směrem dolů, abyste nezvýraznili jemné chloupky, které každá máme na obličeji. Make-up končíme na hranici čelisti a krku, tedy těsně “pod hranou”. :-)

  • Oválný “kartáček” s velmi hustými štětinami




Ten miluji, je důležité, aby štětiny byly opravdu husté, docílíte tak úžasného krytí, je potřeba o trochu déle zapracovat do pleti (vícekrát přejet po obličeji správnými tahy), občas se s ním hůře manipuluje kolem nosu a očí.

Používám od značky Mary Kay.




  • Kulatý štětec s jemnými štětinami



Tady u tohoto hodně záleží na kvalitě, protože štětiny u něj často bývají přírodní a velmi jemné, tím se make-up tolik nezapracuje a štětiny toho hodně vpijí, není to tedy ani ekonomické. Nicméně tento štětec, např. Od Dermacolu nebo Real Techniques mám ráda na zapracování lehkého make-upu na pěknou pleť bez většího množství nedokonalostí.




  • Zkosený štětec s umělými štětinami




Můj každodenní pomocník, ten používám úplně nejčastěji. Krásně se s ním zapracuje make-up, díky umělým štětinám produkt nevpíjí a díky zkosenému tvaru se hladce dostanete i na menší místa, jako je záhyb u nosu. Tady používám opět značku Mary Kay.





  • Plochý štětec



Ten je hodně rozšířený a já jsem se ho rozhodla zmínit, ikdyž ho sama nepoužívám, respektive já ho používám na nanášení masek. :D Nenašla jsem takový štětec, který by za mě dokonale zapracoval make-up, spíš ho vidím na nanášení lehčího make-upu. :-)





2. Štětec na pudrový make-up

Tady v té kategorii zmíním jen jeden, nepleťte si ho s klasickým velikým štětcem na pudr, protože ikdyž je make-up v pudrové konzistenci, je třeba ho řádně zapracovat do pleti krouživými pohyby. Může se nanést i na krk a dekolt.


  • Štětec na pudrový make-up


Od štětce na pudr se liší tím, že má kratší a hustší štětiny, které krásně zapracují make-up do pleti. :-) Má většinou rovnější tvar, respektive jsou méně zakulacené, než štětce na klasický pudr.



3. Houbičky

Houbičky nepoužívám na denní bázi, za mě to není nejsnadnější používání. Houbičky se musí před aplikací lehce namočit a drží se v nich hodně bakterie, proto se doporučuje určitě po každém použití vyprat, ale kdo na to má náladu a čas že? :-) Nicméně houbičky jsou vhodné na make-up, když chceme docílit většího krytí.

  • Houbička, velmi známá jako beauty blender


Má skvělý tvar, nanesete make-up na veliké plochy i na záhyby díky špičce. Je třeba ji tedy namočit a vyždímat, dát na ni make-up a “vťupat” ho do pleti. Je to proces na delší dobu, než se štětcem a je důležité ji ideálně po každém použití vyprat, protože se v ní hodně drží bakterie. Já mám vyzkoušenou od Mary Kay nebo pravý Beauty blender.


  • Jednorázová houbička

Vyrábí se i jednorázové houbičky na make-up, které seženete např. v Sephoře, samozřejmě je můžete použít vícekrát než jednou, ale je to skvělá a hygienická alternativa třeba pro nás vizážistky. :-)

Štětce doporučuji “prát” vodou a šamponem tak 1x za týden, houbičky po každém použití, Max. Každé druhé. :-)


Tak a teď je na Vás, co si vyberete jako svého každodenního pomocníka. :-) Já jich mám doma více a používám podle nálady, počasí a toho, v jakém stavu je má pleť. :-)

Pokud máte ještě jakoukoli otázku, moc ráda Vám ji zodpovím a pomůžu s výběrem, napište mi na email klara@andrejsek.cz nebo na Instagram @Klarii.spin, odkaz zde.

Děkuji Vám za jakoukoli zpětnou vazbu a přeji Vám úsměv na tváři a sjednocení make-up! :-)







42 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Retinol

bottom of page