top of page

Jak organizovat svůj čas

Čas. Jedna ze základních veličin, která je pro všechny stejná, která nedělá rozdíly a která dává všem stejné podmínky. V čem spočívá ten rozdíl, že jeden stíhá spoustu práce a druhý nezvládá téměř nic.


Čekáš nějaké rady a tipy, jak si nejlépe zorganizovat svůj čas. Jak si ho zorganizovat co nejlépe, tak, abys stíhala všechno podle svého plánu. Moje milá ženo, to Tě asi zklamu. Rady se ode mě nikdy nedočkáš. 😊 Všechny odpovědi jsou ve Tvé hlavě.


„Organizace Tvého času odpovídá Tvé zorganizovanosti ve Tvé hlavě.“



Co tím vším chci sdělit?

Chci tím sdělit zase jednu zásadní myšlenku. A to především to, aby sis urovnala svoje myšlenky, priority, touhy, sny a přání. Můžeš číst stovky rad a tipů na to, jak nejlépe zorganizovat svůj čas. Můžeš aplikovat rady ostatních do svého života. Ale pokud stále máš zmatek v hlavě, Tvoje myšlenky dosahují rychlosti světla, soustředíš se na vše, protože nedokážeš odlišit, co je nyní podstatné a co nemusí mít nutně takovou pozornost, zřejmě po pár dnech dospěješ do bodu, kdy Tvým životem zase bude vládnout chaos a zmatek a kdy po „organizaci aneb time managementu“ nebude ani památka.

Základem všeho je uvědomění toho, co chceš stihnout a proč to chceš stihnout. Jaké máš priority? Co je pro Tebe důležité? Z jakého důvodu jsou Tvoje aktivity (osobní či pracovní) pro Tebe důležité? Jaký je význam Tvých aktivit?


Závěrem…

Odpověď na otázku: Jak nejlépe si organizovat svůj čas, nalezneš, pouze v sobě. Jen si dopřej čas. Dovol se zastavit. Dovol si nic neřešit a buď jen Ty. Porovnej si svoje myšlenky. Urovnej si priority. A odpověz si na jednoduché otázky:


  • Co je pro mě nyní důležité?

  • Kam chci směřovat svůj život?

  • Jaké jsou mé priority v osobním životě?

  • Jaké mám profesní priority?


Bylo mi ctí a budu se těšit příště.

S láskou,

Martina


16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Retinol

bottom of page