top of page

Je vám teplo? Připravte si si svěží PASTA salát jako Italové.

Je vedro. U nás v Toscana teda docela dost. A tak přišel opět čas na různé svěží a barevné saláty! Už jste ode mě jistě slyšeli o těstovinovém salátu, kteří si Italiani právě v tomto období moc rádi připravují. Co Ital, to jeho INSALATA DI PASTA FREDDA – s ingredienti se dá hrát, takže si každý může k pastě přidat dobroty dle libosti.


Teď v létě si salát z pasty děláme poměrně často a vždycky jej nějak jinak potuníme. Tady recept na ten můj poslední: INSALATA DI PASTA FREDDA CON ZUCCHINE, CAROTE E SPECK TIROLESE 🥒🥕🥓


1) Uvařte si vaši oblíbenou italskou PASTU a poté nechte stranou vychladnout – je dobré zakápnout oliváčem a promíchat, ať nemáte pak jednu studenou hroudu těstovin. 2) Pak si připravte vaše oblíbené ingredienti, já to udělala následovně: 3) Na pánvi s oliváčem jsem si opražila 1 červenou cibuli s 100 gr SPECK TIROLESE. Taková dobrá slaninka. 4) Potom jsem přihodila i 100 gr mražených PISELLI/hrášku, 2 velké ZUCCHINE 🥒🥒a 2 CAROTE/mrkve nakrájené na tenká kolečka. Kvůli barvě a sladkosti jsem tam šupla i 1/2 konzervy MAIS/kukuřice! Osolit, opepřit, trošku sójovky, petržele a sušeného česneku, a duste do změknutí. 5) Jo a taky si nezapomeňte uvařit 3 UOVA/vejce natvrdo, nakrájet na kousky spolu se 70 gr PECORINO MORBIDO a všechno i se směsí výše přimíchat do vaší PASTA. PASTA FREDDA můžete skladovat v uzavřené dóze po 2 dny v lednici. Čím uleželejší, tím lepší 🤩. Kromě rychlého nedělního obědu jde taky o super jídlo s sebou na piknik do přírody, na pláž či k bazénu. At žije ESTATE/léto a jeho pokrmy!

Míša 🌞

2 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Retinol

bottom of page