top of page

Proč pít ráno vodu s citronem

aneb v čem je tento nápoj blahodárný pro naše tělo a naši pleť

Tohle už jste určitě slyšeli tolikrát „pijte ráno vodu s citrónem“, každý Vám to říká, ale vy to neděláte, protože stále nevíte proč? Tak já Vám tu pár věcí prozradím. ☺


Proč se ráno vůbec napít?

I když spíme a tělo odpočívá, tak stejně musí fungovat a má prostě po ránu žízeň, je dehydratované. Tělo se skládá z přibližně 60% vody, a tak je jasné, že ji potřebuje a po ránu obzvlášť. Dodáte díky tomu tělu potřebnou hydrataci, krásně se nastartuje a může začít pořádně fungovat. ☺

Proč vlažnou až teplou vodu?

Tělo má svou obvyklou teplotu kolem 36,5 °C. To znamená, že pokud tělu dodáte jakýkoli chladnější nápoj, musí ho nejprve ohřát na pro něj příjemnou teplotu a až poté tekutinu zpracuje. Pokud se tedy ráno napijete studené vody, hned musí tělo vynaložit více energie pro její ohřátí, a start dne tedy není úplně ideální.


A co ten citron?

Citron je blahodárná potravina, zlepšuje krevní oběh, pleť tak může lépe a rychleji fungovat. Oddaluje předčasné stárnutí pleti, které vzniká vnějšími vlivy, jako jsou auta, prach, UV záření, slabá ozonová vrstva. Věděli jste, že 80% stárnutí pleti zapříčiňují vnější vlivy a pouze 20% je přirozené stárnutí pleti? Ano, i o tom dnešní doba je. ☺ Citrón nám také pomáhá posilovat imunitu, odplavovat toxiny z krve, což je úplně úžasný. A také redukuje vrásky a skvrny na obličeji.


Tak už víte, proč si dát po ránu, ideálně na lačno vlažnou vodu s citronem? ☺



Tento blahodárný nápoj nás po ránu skvěle nastartuje. Pití teplé vody s citronem po ránu může napomáhat a předcházet různým zdravotním problémům, jako jsou bolest hlavy, obezita, zácpa, problémy se srdcem apod. Citrón pomáhá odkyselení žaludku, pomáhá dobrému trávení.



Takže sečteno, podtrženo, budete to milovat nejen vy, ale rozhodně i Vaše tělo a pleť! ☺


s láskou

23 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Retinol

bottom of page