top of page

ZAČNI SI TVOŘIT SVOJE NOVÉ JÁ

Stalo se ti někdy, že ses chtěla naučit něco nového nebo jsi řekla, teď začnu myslet pozitivně nebo sis řekla, že chceš změnit svoje chování a ono to vůbec nešlo, nedařilo se ti?

Zkus si představit šálek, do kterého stále naléváš kávu, nepřestaneš, ani když káva stéká na podšálek a z podšálku na stůl, ty stále naléváš, až káva začne téct na zem a ty naléváš stále dál a dál.


Do takhle plného šálku už si mléko ani cukr nepřidáš, protože je moc plný a nic dalšího, už se do něj nevejde, že?

A stejně je to s naší myslí. Pokud máš mysl stále plnou myšlenek, přemýšlíš nad tím, co všechno ještě musíš udělat, co jsi nestihla, co je potřeba zařídit nebo co si kdo o tobě myslí a proč řekl to, co řekl, není možné se věnovat čemukoliv jinému, ani tvé změně.



Už jsi někdy slyšela větu, „Tvůj vnější svět, je odrazem stavu, tvého vnitřního světa?“

Je potřeba svůj šálek nejprve vyprázdnit.


Mám pro tebe tip jak na to.


Najdi si každý den 5 minut svého času, sedni si někam, kde budeš mít absolutní klid, pokud takové místo doma nemáš, vezmi si sluchátka, pusť si do nich klidnou hudbu bez textu, zavři oči a soustřeď se na svůj nádech a výdech. Pokud nevydržíš mít zavřené oči, začni s tím, že si zapálíš svíčku a budeš se těch 5 minut koukat do plamene svíčky. Toto opakuj každý jeden den. Až zvládneš celých 5 minut bez toho, aby se tvoje mysl zatoulala, jinam přidej dalších pět a tak dále, až to vydržíš 20 minut.


Tímto jednoduchým cvičením zastavíš alespoň na 5 minut za den ten obrovský příval myšlenek a vjemů a budeš mít prostor pro tvoření své nové osobnosti.


Pamatuj, nikdy nepodceňuj sílu jednoduchosti.


Těším se zase příště ☺


Od srdce, s láskou a úsměvem Kačka

11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Retinol

bottom of page