top of page

Šaty pro každou postavu

Šaty jsou neodmyslitelnou součástí ženského šatníku a neznám ženu, které by neslušely. A námitky nepřijímám 😀 Výběr je obrovský, jen je potřeba najít takový střih, který bude lichotit vaší postavě. Sepsala jsem pro vás pár tipů, které vám nákup správných šatů usnadní. Jedná se však o obecné rady a neberte je jako dogma. Je potřeba zkoušet a zjišťovat, v jakém střihu/délce/barvě/vzoru/materiálu… se cítila sama sebou. Pokud s výběrem bojujete a nevíte si při nákupech rady, napište mi. Ráda vám poradím 🤗


Pokud máte větší prsa

Pro vaši postavu jsou jako stvořené zavinovací šaty. Rozhodně vám budou slušet šaty s výstřihem do V a nebojte se ani pouzdrových. Nemusíte se vyhýbat ani barvám a vzorům, jen raději vybírejte šaty se vzorem na spodní části a horní díl volte v tmavších barvách.


Pokud máte větší boky/zadeček

Skvěle vám padnou šaty, které jsou áčkového střihu i zavinovací šaty vám budou slušet. Zaměřte se na detaily v pase, na rukávech a ramenou. Klidně zvolte šaty se vzorem, který chytře odvede pozornost od míst, kam nechcete, aby cizí pohledy příliš směřovaly :)


Pokud máte větší bříško

Pro vás je ideální střih šatů empírový (rozšiřuje se od prsou dolu), zvýrazní hrudník a zároveň dokáže prodloužit postavu, což ocení i ženy s malou postavou. Tento střih šatů se hodí i pro těhulky :) Slušet vám budou i zavinovací šaty. Střih do áčka prodlouží vaše nohy. Raději se vyhněte různým druhům řasení a aplikací okolo pasu a bříška. Materiály volte lehké.


Pokud máte postavu s nevýrazným pasem/ "chlapeckou"

U vás je důležité vytvarovat pas, takže skvělou volbou jsou zavinovací šaty. Stejně tak super jsou šaty košilového střihu, které v pase zavážete a opět vytvoříte siluetu přesýpacích hodin. Určitě vám budou slušet i asymetrické střihy šatů. Vy si můžete dovolit aplikace, volánky, řasení. Vzory a barvy volte dle libosti.


Pokud máte postavu souměrnou

Nebojte se zdůraznit vaše křivky a váš pas-skvělé jsou zavinovací šaty. Volte jemné materiály, přiléhavé střihy, ale ne vyloženě tělo obepínající. Střihy se sníženým pasem a plandavé šaty nejsou pro vás. Naopak, vy máte pas jasně definovaný, takže jej nemaskujte. Lodičkový výstřih a výstřih do V je sázka na jistotu. Barvy a vzory jsou jen na vás a vaší náladě :)


26 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Retinol

bottom of page